Over mij

Ik ben Christian Nijhof afkomstig uit het mooie Twente, waar ik ben geboren in een ‘nuchter en normaal’ gezin en opgroeide in een dorp, samen met mijn twee zussen. Al vroeg in mijn leven merkte ik dat ik anders was: ik was erg gevoelig en vroeger op school, kon ik niet echt aanwezig zijn en zat vaak weg te dromen. Ook later in mijn werk vroeg ik mij herhaaldelijk af: is dit het nu? Voor de buitenwereld leidde ik een succesvol (druk) leven als projectleider en consultant, was ik fanatiek muzikant en speelde gitaar in diverse formaties.

Weer 'in de flow' komen

Door diverse persoonlijke gebeurtenissen in mijn leven, ben ik een hele periode op zoek geweest om weer ‘in de flow’ te komen.
Ik kwam erachter dat ik een gevoelsmens ben en dat ik een lange tijd te veel naar de verwachtingen van anderen heb geleefd. Ik was uit mijn gevoel en kracht en werkte mezelf bijna over de kop. Door zelf op onderzoek te gaan ben ik erachter gekomen dat juist mijn gevoelskant mij een waardevol leven geeft. Iets wat ik eerder aan mezelf afkeurde dat ik zo gevoelig was.

ALLEEN OP REIS


Op zoek naar antwoorden wat ik werkelijk wilde: een leven leiden vanuit vrijheid, ging ik op reis.
Accepteren wie ik echt ben en erachter komen dat ik een leven mag leiden vanuit mijn hart: werkelijk vertrouwen op mijn gevoel! Alles viel op zijn plek toen ik in mijn eentje ging backpacken door Azië, aan de andere kant van de aardbol. De bijzondere mensen die ik tijdens de reis heb ontmoet, hadden een boodschap voor mij: je mag je hart volgen en vertrouwen op je gevoel! Ondertussen kreeg ik inzichten, dankzij de kracht van de natuur, oosterse wijsheden, het Boeddhisme, meditatie.

Uit het niets heb ik mijn ervaringen en inzichten ik vastgelegd in mijn boek “ALLEEN OP REIS – van mijn hoofd naar mijn hart”.Ik wil graag mensen inspireren, motiveren en begeleiden bij hun reis om hun eigen ‘ik’ verder te ontdekken, om een leven vanuit vrijheid te creëren. Ik ben ervan overtuigd dat de reis die je daarbij moet maken is: ‘de reis van hoofd naar hart’!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste blogs en andere ontwikkelingen.